Сертифікація-2024: листи-виклики для вчителів історії в кабінетах учасників

Сьогодні, 16 серпня, для 411 вчителів історії та громадянських дисциплін у кабінетах учасника сертифікації розміщено листи-виклики.

Лист-виклик містить інформацію про адресу пункту проведення незалежного тестування, а також дату та час проходження відповідної процедури. Радимо учасникам сертифікації завчасно роздрукувати цей документ, адже він обов’язковий для допуску до пункту тестування. Додатково застерігаємо від поширення інформації про місця проведення тестування.

Перший етап сертифікації — незалежне тестування фахових знань і вміньучителі історії та громадянських дисциплін проходитимуть 14 вересня. Початок іспиту — об 11:00. Допуск до пунктів тестування здійснюватиметься з 10:15 до 10:50. Для входу до пункту тестування учасник сертифікації має пред’явити паспорт або інший документ, що посвідчує особу, а також лист-виклик.

Зауважимо, зміст тесту незалежного тестування в межах сертифікації визначений відповідною програмою. Орієнтовний розподіл завдань за розділами / підрозділами програми і схему нарахування балів за виконання тестових завдань затверджено наказами Українського центру оцінювання якості освіти. 

Тест укладено українською мовою. Він міститиме 90 завдань чотирьох форм: з вибором однієї правильної відповіді (79 завдань), на встановлення відповідності («логічні пари») (4 завдання), на встановлення правильної послідовності (3 завдання) та з вибором трьох правильних відповідей із семи запропонованих варіантів відповіді (4 завдання). На виконання всіх завдань відведено 180 хвилин.

Нагадаємо: цьогоріч відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України пройти сертифікацію мають змогу чотири категорії учасників, три з яких, а саме вчителі початкових класів, математики, української мови і літератури, уже скористалися такою можливістю. Водночас у вчителів історії та громадянських дисциплін, які виявили бажання засвідчити свою високу кваліфікацію та успішно зареєструвалися для участі у сертифікації, попереду три етапи випробування: 

  • незалежне тестування (адмініструє Український центр)
  • самооцінювання власної педагогічної майстерності й 
  • вивчення практичного досвіду роботи (обидва організовує й проводить Державна служба якості освіти України).

Сподіваємося, що всі учасники та учасниці сертифікації успішно пройдуть всі етапи, засвідчивши свою професійну майстерність і готовність до саморозвитку.   

Подiлитися новиною: