НМТ-2024: офіційний звіт за результатами проведення

Український центр оцінювання якості освіти підготував офіційний звіт за результатами проведення у 2024 році національного мультипредметного тесту (НМТ). З його матеріалами можна ознайомитися в розділі «ЗВІТИ/ДАНІ».

Звіт складається з двох частин. Том І містить інформацію щодо підготовки НМТ (нормативно-правове забезпечення, формування реєстраційної бази учасників, мережі ТЕЦ) та його проведення (статистичні характеристики вибірки тощо). Також у ньому наведено статистичні та аналітичні матеріали, зокрема щодо розподілу результатів тестування з кожного навчального предмета НМТ в розрізі різних параметрів за підсумками основних і додаткових сесій. У томі ІІ запропоновано по два зразки субтестів з усіх предметів НМТ 2024 року. До одного зі зразків також наведено всі психометричні характеристики. Упевнені, що ця інформація допоможе вчительству краще зрозуміти специфіку поточних інструментів вступних оцінювань і за потреби буде раціонально використана в освітньому процесі, наприклад, для підготовки учнівства до тестування наступного року або як частина інструментів для розгортання роботи з надолуження навчальних втрат.  

Окрім звіту, у розділі  «Портал відкритих даних» подано знеособлені результати вступних випробувань 2024 року на бакалаврат (за основними та додатковими сесіями). Ця інформація дасть змогу експертам та аналітикам у дослідженнях якості середньої освіти спиратися на масові, цілісні й достовірні дані, отримані під час проведення НМТ.

Зауважимо, що результати НМТ 2024 року не зараховували як результати державної підсумкової атестації (ДПА), їх можна було використати тільки для вступу до закладів вищої освіти в Україні. З огляду на це відповідні дані не може бути використано для формулювання висновків про навчальні досягнення всієї сукупності здобувачів освіти, які завершували здобуття повної загальної середньої освіти у 2023/2024 навчальному році, а також для порівняння з даними щодо результатів ДПА та ЗНО попередніх років.

На YouTube-каналі Українського центру оцінювання якості освіти директорка Тетяна Вакуленко підбила підсумки проведення вступних випробувань та проаналізувала отримані учасниками результати. 

Завантажити матеріали у форматі PDF.

Укотре дякуємо всім, хто був причетний до організації, підготовлення й проведення НМТ на всіх етапах. Ми переконані, що єдність і співпраця стануть тим, що наблизить нашу Перемогу. Дякуємо нашим захисникам і захисницям за те, що ми продовжуємо жити, мріяти, працювати! Ми обов’язково переможемо!

Подiлитися новиною: