Вступні до магістратури й аспірантури ー 2024: перебіг реєстрації

До 29 травня триває реєстрація для участі в єдиному вступному іспиті (ЄВІ) та єдиному фаховому вступному випробуванні (ЄФВВ).

Для вступу на будь-яку спеціальність (незалежно від форми навчання ー очна чи заочна, бюджетна чи контрактна тощо) потрібно складати ЄВІ. Зауважимо, що результати ЄВІ також можуть знадобитися потенційним аспірантам для допуску до вступного іспиту з іноземної мови.

Станом на 13 травня до приймальних комісій закладів вищої освіти звернулися й отримали екзаменаційні листки  понад 31 тисяча потенційних учасників. Бажання складати ЄВІ  в пунктах тестування, які будуть створені в Україні, виявила 29 852 особи, а за кордоном ー 1 305. 

Водночас ті, хто планує вступати на спеціальності галузей знань 01 «Освіта / Педагогіка» (крім спеціальності 017 «Фізична культура і спорт»), 05 «Соціальні та поведінкові науки», 06 «Журналістика», 07 «Управління та адміністрування», 08 «Право», 12 «Інформаційні технології», 24 «Сфера обслуговування», 28 «Публічне управління та адміністрування», 29 «Міжнародні відносини», окрім ЄВІ, мають пройти ще й ЄФВВ. Зауважимо, що для охочих проходити ЄФВВ діє правило: не можна вибирати більше двох предметних тестів ЄФВВ.

Спрямування предметного тестування Кількість зареєстрованих
Управління та адміністрування 3556
Педагогіка та психологія 3014
Право та міжнародне право 2630
Інформаційні технології 2305
Облік та фінанси 1267
Психологія та соціологія 1245
Економіка та міжнародна економіка 1202
Політологія та міжнародні відносини 379

Для кожного учасника, який отримав екзаменаційний листок, на вебсайті Українського центру оцінювання якості освіти створюють інформаційну сторінку «Кабінет учасника вступних випробувань», доступ до якої здійснюється за номером екзаменаційного листка та РIN-кодом, зазначеним у ньому.

Нагадаємо: раніше ми повідомляли, за яким алгоритмом  слід діяти під час реєстрації для участі у вступних випробуваннях до магістратури та які вступні магістерські випробування треба вказувати в реєстраційній картці-заяві.

Більше інформації про вступні випробування у 2024 році ー за посиланням.

Подiлитися новиною: