PISA не визначає рейтинг країн, а діагностує систему освіти

3 грудня 2019 року в Клубі Кабінету Міністрів України буде представлено Національний і Міжнародний звіти за результатами міжнародного дослідження якості освіти PISA-2018, у якому Україна вперше взяла участь.

Програма PISA (Program for International Student Assessment) ось уже 19 років збирає дані про якість освіти у більше ніж 80 країнах світу, що становлять майже 80 % світової економіки. Раз на три роки вона тестує 15-річних учнів у різних країнах за трьома напрямками: математика, читання та природничі науки. Це дає змогу визначити країни, де освіта найбільш ефективна, і виявити підходи, що їх об’єднують.

На заході буде преставлено основні результати України в PISA-2018, зокрема інформацію про успішність українських 15-річних підлітків, які у квітні – травні 2018 року складали 2-годиннний тест із читання, математики й природничо-наукових дисциплін і заповнювали анкети.

Спікерами заходу стануть провідні стейкхолдери – міжнародні й вітчизняні фахівці в галузі освіти, які не тільки прокоментують дані найавторитетнішого дослідження в галузі освіти в світі, але й розкажуть, якою буде освіта в Україні в найближчі роки.

Також буде запропоновано тренінг щодо аналізу даних PISA, під час якого журналісти та фахівці в галузі освіти зможуть дізнатися, як правильно інтерпретувати результати України в PISA, на що слід зважати під час написання публікацій і багато іншого.

Час заходу: 11:00 – 16:00.
Місце проведення: вул. Інститутська, 7 м. Київ, Клуб Кабінету Міністрів України.

Акредитація ЗМІ: за посиланням.

Подiлитися новиною: