Процедура реєстрації

Через війну класичне ЗНО скасовано, але для вступу цього року на бакалаврський ступінь (перший курс університету) потрібно складати певний тест.

Міністерство освіти і науки України розробляє  Порядок зарахування до закладів вищої освіти у 2022 році. У ньому буде докладно описано, як саме відбуватиметься вступ. Наразі немає інформації, які іспити й у якому форматі потрібно буде складати вступникам, але для організації будь-яких іспитувань потрібна підтверджена інформація про потенційних учасників цих випробувань. Таку інформацію ми отримаємо з бази даних реєстрації для участі в ЗНО.  Тим, хто вже зареєструвався – нічого додатково робити непотрібно. 

Якщо ви вже зареєструвалися для участі в ЗНО (заповнили реєстраційну картку, зібрали пакет реєстраційних документів і віддали його керівникові закладу освіти або самостійно надіслали до одного з регіональних центрів оцінювання якості освіти) ー ви є потенційним учасником вступних іспитувань до закладів вищої освіти

Якщо ви випускник минулих років і не реєструвалися на ЗНО:

  • створіть реєстраційну картку (https://zno.testportal.com.ua/registration). Якнайуважніше поставтеся до заповнення таких її полів: прізвище, ім’я, по батькові (за наявності), дата народження, серія (за наявності) і номер паспортного документа. Ці дані є важливими не лише для нас, а й для подання вами документів для вступу.
  • роздрукуйте свою реєстраційну картку (якщо маєте змогу), заповніть від руки заяву про участь у тестуваннях.
  • надішліть оформлену реєстраційну картку та копію паспортного документа до відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти. Якщо ви не можете скористатися засобами поштового зв’язку, надішліть документи на електронну адресу.

Якщо ви складали ЗНО в попередніх роках – радимо все одно зареєструватися для участі у тестуванні, оскільки наразі невідомо чи можна буде використовувати результати ЗНО минулих років для вступу цього року. Пізніше в травні Ви зможете відмовитися від участі цьому випробуванні, якщо нормативними документами буде передбачена можливість використання результатів ЗНО минулих років.

Якщо ви здобуваєте повну загальну середню освіту і не реєструвалися на ЗНО:

  • створіть реєстраційну картку (https://zno.testportal.com.ua/registration). Якнайуважніше поставтеся до заповнення таких її полів: прізвище, ім’я, по батькові (за наявності), дата народження, серія (за наявності) і номер паспортного документа. Ці дані є важливими не лише для нас, а й для подання вами документів для вступу. 
  • роздрукуйте реєстраційну картку, заповніть від руки заяву про участь у тестуваннях.
  • оформлену реєстраційну картку та копію паспортного документа передайте керівникові закладу освіти, де ви навчаєтеся. 

 

Якщо ви не маєте можливості роздрукувати картку або передати документи до свого закладу/надіслати до регіонального центру ー не хвилюйтеся: достатньо того, що ви сформували реєстраційну картку. 

Учасники, які вже мають Сертифікат ЗНО, можуть заходити на свою  Інформаційну сторінку (логін і пароль для входу розміщено на сертифікаті), аби отримати всю актуальну інформацію щодо подальших дій.

У разі якщо  ви не маєте сертифіката ー не хвилюйтеся: невдовзі ми повідомимо вам, як отримати логін і пароль для входу на свою Інформаційну сторінку. Стежте за оновленнями на нашому сайті https://testportal.gov.ua/